Middelhavsopplevelser
En blogg fra Oliviers & Co.

Ceviche med Salmalaks


Ceviche med Salmalaks

Ceviche er en av de enkleste og mest velsmakende måtene å tilberede fisk på. Bruker du villfisk så må denne fyses før den tilberedes. Den må ha minst ha ett døgn i fryseren. Salma garanterer for at deres fisk kan spises rå uten frysing på grunn av deres høye krav til kvalitet på råvare.

4 porsjoner

Ingredienser 

Pepperrotkrem:

  • 1 1/2 dl rømme
  • 1 ss revet pepperrot
  • salt
  • sitronsaft

Rugchips:

  • 4 løvtynne skiver rugbrød
  • 2 ss solsikkeolje
  • salt

Lett syltet laks:

  • 400 g salmalaks, kuttet i 4 mm tykke skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitron
  • maldonsalt og pepper

Agurk i tynne skiver:

  • 1 agurk
  • 2 ss syltelake (se oppskrift under)

Topping:

  • 1 rødløk
  • 30 g ørretrogn
  • 4 reddiker
  • 1 ss dill

Fremgangsmåte:
Pisk rømmen, ha i pepperrot og smak til med salt og sitronsaft. Sett blandingen i kjøleskap og la den sette seg noen minutter før den serveres.
Stek rugskivene i 2-3 minutter i solsikkeolje på middels varme til de er gylne og sprø. La dem dryppe av på et klede. Dryss på litt havsalt.
Skjær laksen i ca. 1 cm tynne skiver og legg dem på et fat. Mariner fiskeskivene i olivenolje og sitronsaft og dryss over salt og pepper.
Høvle agurken i tynne bånd, mariner den i syltelaken (se under) og anrett den over laksen.
Retten toppes med skiver av rødløk, klikker av ørretrogn, reddik i skiver, og dill.
Avslutt det hele med rugchips og topper av pepperrotkrem.

Syltelake:

  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 3 dl vann
  • 10 hele pepperkorn
  • 1/2 laurbærblad
  • Kok opp sukker med eddik og vann. Ha i pepperkorn og laurbærblad. La det koke på middels varme i 3-4 minutter. Avkjøl og oppbevar på
  • glass i kjøleskapet.

Takk til Anita Sletten Hansen for lån av oppskrift.
Sjekk ut matbloggen hennes https://whatscookinganita.wordpress.com/ for flere gode oppskrifter.

Produkter i oppskriften

Quinoa, laks, avocado og grapefrukt poke bowl

|0 Comments

Til 6 personer Tilberedelse 15 min 30 min marinering Ingredienser: Fra Oliviers & Co Olivenolje med hasselnøtt og valnøtt Eddik med grapefrukt Fra matbutikken: 400 g kokt quinoa 480 g fersk laks (Salmakvalitet) 1 [...]

  • bilde av frisk salat med avokado og marinert laks

Frisk salat med avokado og marinert laks

|Kommentarer er skrudd av for Frisk salat med avokado og marinert laks

Her får du en frisk salat med avokado og marinert laks. Må prøves.

  • bilde av Torsk Med Stekte Cherrytomater og Sjalottløkolje

Torsk Med Stekte Cherrytomater og Sjalottløkolje

|0 Comments

Retten er laget av Sandrine Giacobetti Foto: Jean-Claude AmielFor 6 personer   Ingredienser:   Fra Oliviers & CO 1 ts urtesalt for fisk  sjalottløkolje 2 ss Modena Balsamico Fra butikken 10 blad basilikum ½ [...]

  • bilde av Kveitecarpaccio med mangoeddik og Lakudia

Kveitecarpaccio med mangoeddik og Lakudia

|0 Comments

Hvis du har sans for sushi, vil du garantert like denne enkle retten. Kveite skjæres i tynne skiver og marineres i en fantastisk nydelig blanding av sterke og søte smaker. Det anbefales at [...]

  • bilde av Kveitetartar

Kveitetartar

|0 Comments

Denne oppskriften tar vare på de gode ingrediensene fra naturen. Smaken av sitron og timian balanseres godt sammen med kveite og artisjokk. Du kan gjerne bruke hermetiske artisjokker hvis du ikke får tak [...]

Ønsker du å lære hvordan man skiller en god fra en lavkvalitets olivenolje? Lær hvordan man smaker på en olivenolje her!

Lær mer om våre produsenter

Se flere oppskrifter her

2019-07-30T13:30:40+00:00 |Oppskrifter, Salater|