Middelhavsopplevelser
En blogg fra Oliviers & Co.

Marinert makrell


Marinert makrell

Marinert makrell

Til 4 personer
Tilberedelse 15 min
Koketid 5 min

Ingredienser:

Fra Oliviers &Co:

  • Aromatisk olje til fisk
  • 3 ss eddik med granateple
  • Urtesalt til fisk

Fra butikken:

  • 8 makrellfileter
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 bit fersk ingefær
  • ½ bunt fersk koriander

Tilberedning:

  1. Lag marinade ved å helle eddik med granateple i en kasserolle sammen med knust hvitløk, halvparten av hakket koriander og revet ingefær og la dette varmes på lav temperatur.
  2. Tilsett 8 ss aromatisk olje til fisk og 1 ts urtesalt til fisk.
  3. Ta en ildfast form og legg makrellfiletene (tørk av overskuddsvæske først) med skinnsiden oppi og hell over marinaden.
  4. Dekk med plastfolie og mariner i 45 min.  Sett på grillen i ovnen og sett inn formen med makrell (skinnsiden opp) i 5 min og server med grillet squash, enten i bånd eller skiver.
  5. Drisle over aromatisk olje til fisk, salt og pepper, og resten av hakket koriander. Vel bekomme!

Om du har en brenner til matlaging kan du grille makrellskinnet med den noen få minutter. Skinnet vil bli «kokt» av syren i marinaden når man tilfører flammevarmen, og det smaker kjempegodt!

Produkter i oppskriften

Ønsker du å lære hvordan man skiller en god fra en lavkvalitets olivenolje? Lær hvordan man smaker på en olivenolje her!

Lær mer om våre produsenter

Se flere oppskrifter her

2019-07-08T09:45:39+00:00 |Hovedretter, Oppskrifter|