Middelhavsopplevelser
En blogg fra Oliviers & Co.

Kjøttboller og tomatsaus


Kjøttboller og tomatsaus

Meatballs og tomatsaus

For 2-3 personer
Tilberedningstid: 60 min

Ingredienser:

Kjøttboller:

  • 500 g karbonadedeig
  • 1 dl melk (evt vann)
  • 0,5 dl griljermel
  • 1 egg
  • 1 liten gul løk finhakket
  • 2 ss finhakket persille
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss Oliviers & Co balsamico fra Modena
  • Litt salt og pepper
  • 2 ss parmesan (hvis en ønsker kan det sløyfes)
  • Oliviers & Co olivenolje til steking, f.eks La Classique

Tomatsaus:

  • 2 bokser med tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 4 hele fedd hvitløk
  • 1-2 røde paprika (skårer i små biter)
  • 1 ss fersk oregano
  • 1-2 ss fersk basilikum
  • 1 ts sukker (det gjør at sausen ikke får den syrlige tomatsmaken)
  • Etter ønske rød chili hvis du vil ha litt mer smak (skjær av toppen og putt 2-3 hele chili oppi gryta).
  • Litt salt og pepper

Tilberedning:

Tomatsaus:

  • Start med Tomatsaus. Fres paprika og hele hvitløksfedd i olivenolje i noen minutter. Ha i alle andre ingredienser, utenom sukker. Sukkeret tas i etter det har småputret i 15 min.
  • Hvitløksfedd og chili kan tas ut eller beholdes etter ønske.
  • Tomatsausen kan stå og småputre på lav varme i opptil 1 time, men minimum 30 min.

Kjøttboller:

  • Først ha melk og griljermel i en bolle, da blir det en litt klissen masse. Så blandes egg inn i karbonadedeigen. Ha så i de andre ingrediensene og kna deigen godt sammen så den blir en fin fast og klissen deig.
  • Lag små kjøttboller og legg dem på en tallerken eller i en ildfast form.
  • Stek dem i panne eller i ovnen med olivenolje. Stekes på svak varme i ca 15-20 min, kommer an på hvor godt stekt du vil ha dem (i ovn ca 200 grader i 20-25 min, varierer fra ovn til ovn).
  • Bruk pasta etter ønske, anbefaler O&Co Pici eller Spaghetti og parmesan over. Velbekomme.

Produkter i oppskriften

  • Spicy tomatsuppe med semi-tørket tomat

Spicy tomatsuppe med semi-tørket tomat

|0 Comments

Spicy tomatsuppe med semi-tørket tomat Ingredienser: Fra Oliviers & Co Basilikumolje 1-1 ½ Semi-tørket tomater i biter 1-1 ½ ts Espelette chilikrydder En god slump olivenolje (Pago de Penarrubia) 1-2 ts tomatpulver Fra butikken: 5 [...]

  • pasta med troffel

Trøffelkrem med steinsopp og pasta

|0 Comments

For 2 personer 30 minutter Ingredienser: Fra Oliviers & Co 1/2 glass trøffelkrem med steinsopp 250 g pasta (f.eks Pici pasta eller Taglioni pasta med trøffel) Fra butikken 3 dl fløte 1/2 terning [...]

  • Straccetti pasta med olivenolje og basillikum

Straccetti pasta med olivenolje og basillikum

|0 Comments

Prøv vår Straccetti pasta med olivenolje og basillikum, sopp og grønnsaker i helgen. Enkelt å lage og smaker veldig godt! 2 personer 30 minutter Fra Oliviers & Co: Basilikumolje 250 g pasta (f.eks [...]

  • spaghetti vongole

Spaghetti vongole

|Kommentarer er skrudd av for Spaghetti vongole

Gyllenbakt aubergin med tomat og basilikum marinade, en nydelig oppskrift du ikke må gå glipp av.

  • Gyllenbakt-aubergin-med-tomat-og-basilikum-marinade

Gyllenbakt aubergin med tomat og basilikum marinade

|Kommentarer er skrudd av for Gyllenbakt aubergin med tomat og basilikum marinade

Gyllenbakt aubergin med tomat og basilikum marinade, en nydelig oppskrift du ikke må gå glipp av.

  • Tunfisk med tomat og rosmarin marinade

Tunfisk med tomat og rosmarin marinade

|Kommentarer er skrudd av for Tunfisk med tomat og rosmarin marinade

Denne tunfisk marinade også passer til hvit fisk og én til laks 4 personer 25 minutter Ingredienser Fra Oliviers &Co 1 glass med tomato og Rosmarin marinade Dijonsennep med lavendelhonning Hvitvinseddik med provenceurter [...]

2019-07-08T12:28:17+00:00 |Hovedretter, Oppskrifter|