Middelhavsopplevelser
En blogg fra Oliviers & Co.

Sitrus baba med mandarinolje


Sitrus baba med mandarinolje

bilde av Sitrus baba med mandarinolje

Vår venn og Michelin-kokk Michel Roth har laget en frisk sitrus baba med mandarinolje, og selvsagt med en liten skvett rom

6 personer
40 minutter
Ventetid: 20 minutter

Fra Olivers & Co:

Fra butikken

Kakedeig

  • 600 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 40 g sukker
  • ¼ dl melk
  • 35 g gjær
  • 9 egg
  • 140 g smeltet smør

1. Begynn med å lage deigen. Bland sammen alt utenom smeltet smør i en kjøkkenmaskin, tilsett smøret mot slutten og elt til det blir en jevn deig
2. La deigen heve til dobbel størrelse
3. Fordel deigen i et muffinsbrett og stek ved 180 grader i ca 15 minutter. De ferdige kakene skal deretter få trekke i sirup:

Sirup:

  • 5 dl vann
  • 150 g sukker
  • 80 g mandarinjuice
  • ½ dl rom

1. Ha vann, sukker og mandarinjuice i en gryte og kok opp. Dra gryta av varmen og tilsett rom
2. Legg babaene i sirupen og la trekke i 5 minutter på hver side. Legg på en rist for avkjøling

Topping:

  • 1 kartong fløte
  • 1 vaniljestang, kun frøene
  • 70 g sukker
  • 3 mandariner
  • 1 lime, revet skall

1. Visp fløte og vanilje og tilsett sukker
2. Legg babaene i hver sin skål og topp med den vispede fløten
3. Legg mandarinbåter rundt kakene, hell på 2 ss sirup og 2 ss mandarinolje og topp det hele med revet skall av lime. Pass på at du ikke får med det hvite av skallet, det smaker bittert

Produkter i oppskriften

Pizzasnurrer

|0 Comments

Disse er en innertier hos både små og store, og er fine både i matpakker på skole/barnehage, og ut på tur. Egner seg godt til frysing. Ingredienser Fra Oliviers & Co Deigen: ½ [...]

  • sitronkake glasert med mangoeddik

Sitronkake glasert med mangoeddik

|0 Comments

Denne kaken med smaker av sitron, mango og appelsin passer godt som avslutning på en lang frokost. Ingredienser: Fra Oliviers & Co Hverdagsolje 2 dl sitronolje ½ dl søt hvitvinseddik med mango Fra Butikken ½ [...]

  • eplekake oliviers & co

Eplepai

|0 Comments

Varm eplepai med vaniljeis, det må bli dessert denne helgen! Høstingen er i gang og vi har laget en oppskrtift hvor du bruker pasjonsfrukteddik med vanilje. Ingredienser: Fra Oliviers & Co 2 ss [...]

Ønsker du å lære hvordan man skiller en god fra en lavkvalitets olivenolje? Lær hvordan man smaker på en olivenolje her!

Lær mer om våre produsenter

Se flere oppskrifter her

2019-03-14T14:38:11+00:00 |Desserter, Oppskrifter|