ADRIANO MORETTI 2018-05-09T08:59:14+00:00

ADRIANO MORETTI

MORSOMME FAKTA:

Eos Mølle jobber med Universitetet i Perugia for å forbedre mølleteknologi.

PRODUSENT:

ADRIANO MORETTI

OPPRINELSE:

UMBRIA, BASCHI

Olivenoljemøllen, Inches, som produserer den økologisk Inches Olivenolje, startet i 2010 som et eksperiment viet til « Naturens Ideer &rdquo.; Grunnlagt av et team av 10 unge men likevel overraskende erfarne kollegaer, har entusiasmen og engasjementet vist seg i den fantastiske olivenoljen produsert av denne lille økologiske gården, og det på bare noen få korte år. Denne pedagogiske olivenmøllen fokuserer på konstant arbeid mellom produsenter og forbrukere for å ta en ekstraordinær olivenolje-utopi til livet. Det ’. er alltid noe nytt å oppdage i løpet av produksjonsprosessen for olivenolje, og hver sesong arbeider møllen for å løse disse hemmelighetene, noe som resulterer i bedre olivenoljer samtidig som vi respekterer vårt miljø

Det arbeidet er basert på tre hovedelementer: «nær null» miljøpåvirkning, utdanning ved fabrikken, og sporbarhet i olivenolje. Første prinsipp: Ha respekt for produksjonspraksis i dyrking, beskjæring, manuell høsting og kaldpressing av oliven for å garantere den sanne fortreffelighet av olivenolje. Inches ‘andre prinsipp, utdanning, er tydelig i den konstante kommunikasjonen med Universitetet i Perugia for å forbedre teknologien rundt pressen og for å garantere et produkt med perfekte sensoriske egenskaper. Til slutt oppfordrer møllen til full sporbarhet og en kanal for konstant kommunikasjon mellom produsent og forbruker. Hvert år kan man spore oliven direkte – fra treet til møllen til bordet. Fra bærekraftig produksjonspraksis til gjennomsiktighet i markedet, er Inches Olivenolje et produkt av alle prinsippene i Inches ‘mølle som realiseres. Det viktigste er å dele en kultur med hvert enkelt produkt, i stedet for å bare plassere produkter på massemarkedet, en filosofi som gjenspeiles i hver flaske. Inches Olivenolje er et resultat av et taust samarbeid mellom mølleren, bonden, jord og klima

OLIVENLUNDEN

Inches ligger ved inngangen til Morre di Baschi, en liten landsby 15 kilometer sør for middelalderbyen Todi i Umbria, på høydene i Tiber-dalen i Italia. Økosystemet i regionen er godt bevart: hvete felt, tett skog av eik og kastanjer, og olivenlunder gir et fantastisk landskap som ser ut som en gigantisk lappeteppe. Olivenlunder strekker seg over åsene på en høyde på 450 meter over havet innenfor en radius på 15 kilometer rundt møllen. De viktigste sorter av oliven dyrket her er Moraiolo, Frantoio og Leccino. Mens de fleste av trærne er nye, plantet Inches nylig gamle sorter fra regionen som vil produsere nye varianter og smaker om noen år. En juvel av Umbria!