Er olivenolje sunt?

Olivenolje er kjent for sine kolesterolsenkende egenskaper, men dette er ikke den eneste fordelen med denne fantastiske oljen. Helt siden oldtidens kulturer oppdaget olivenfruktens mange helsebringende fordeler så har verdien av oliventreet vært uvurderlig. Allerede i faraoenes Egypt ble oljen brukt for helsens skyld, blant annet til sårbehandling og behandling av sykdommer. I antikkens Hellas ble oljen blant annet brukt til å massere muskler før fysiske utfordringer. I dag er det den andre mest brukte oljen i Frankrike, etter solsikkeolje

6 ernæringsmessige fordeler ved inntak av olivenolje :

Reduserer faren for hjerte- og karsykdommer

Olivenolje har virkestoffer som er kjent for å være fordelaktige for hjertet. Sammensetningen i olivenolje kan redusere risikoen for hjerteinfarkt. Flere studier har også fastslått sammenheng mellom bruk av olivenolje og hjerte- og karsykdommer. I følge WHO (Verdens helseorganisasjon) er hjerte- og karsykdommer en av de fremste dødsårsakene i verden. Daglig inntak av olivenolje er derfor med på beskytte mot disse sykdommene.

 

Hjelper fordøyelsen

Plages du av fordøyelsesbesvær som f.eks hyppig forstoppelse? Velg olivenolje siden den er særlig kjent for å ha en fordelaktig innvirkning på fordøyelsesorganene. Den stimulerer utskillelsen av gallesalter, som er en naturlig form for laksativer som gjør fordøyelsen mer effektiv.

 

Hjelper mot diabetes og høyt blodsukker

 

Personer som bruker olivenolje er mindre utsatte for diabetes og høyt blodsukker. Olivenolje har høyt innhold av enumettede fettsyrer som hjelper til med å regulere blodsukkernivået.

 

Kan senke dårlig kolesterol

Takket være høyt innhold av omega 9 hjelper olivenolje mot aterosklerose, bedre kjent som opphopning av dårlig kolesterol/plakk på åreveggene i arteriene. Aterosklerose hindrer blodflyten i kroppen og kan føre til blodpropper

 

Godt for hukommelsen

I følge en italiensk studie inneholder olivenolje en antioksidant som heter oleocanthal. Den vil føre til nedgang i nivået av proteinet beta-amyloid i kroppen. Noe som er svært bra siden Alzheimers delvis er forårsaket av beta-amyloid.

 

Fortreffelig som skjønnhetsmiddel

I tillegg til fordelene ved å innta olivenolje så kan man også bruke olivenolje som kosmetikk. Du vet det kanskje ikke, men olivenolje er også fordelaktig for huden.Det er en utmerket kilde til omega 9 og polyfenol, to antioksidanter som er viktige for å forhindre og bremse hudens aldring. Det finnes også oljesyre i olivenolje, og den er viktig for å tilføre fuktighet, næring og beskyttelse til hudcellene.

 

Olivenolje er din beste allierte om du vil ha vakkert hår og myk hud!

Sist oppdatert: 12/2/2020